EDUSTUS: Aleksi Honka-Hallila MP:n maalille ja Timi Heikkinen kolmen vuoden sopimukseen


#1 Aleksi Honka-Hallila pelasi ensimmäisen jakson MP:n maalilla lauantaina Komeettoja vastaan. (Kuva: Mikko Rahikainen)

Ykkösessä pelaava Mikkelin Palloilijat on tehnyt ensimmäiset kiinnityksensä maalivahtiosastolle, kun Aleksi Honka-Hallila on tehnyt 1+1-vuoden pelaajasopimuksen ja Timi Heikkinen kolmen vuoden sopimuksen. Nyt MP:llä on 19 pelaajasopimusta ja lisää sopimuksia julkaistaan vielä tällä viikolla.

Reilu viikko sitten 21 vuotta täyttäneen Aleksi Honka-Hallilan viime kausi meni lainakuvioiden suhteen mönkään ja pelit jäivät vähiin. JIPPO:n kasvatti siirtyi KuPS:iin 2017, kun aloitti lukion Kuopiossa. Honka-Hallilla on KuPS:ssa saanut laadukasta valmennusta ja raivasi tiensä edusjoukkueeseen saakka, mutta liigadebyytti jäi vielä tekemättä. Rauhallinen, hyvin jalalla pelaava ja ulottuva Honka-Hallila on pelannut yhden U18-maaottelun vuonna 2018 (Suomi-Valko-Venäjä 2-2). Pariin otteeseen MP:n mukana harjoitellut ja viime lauantaina ensimmäisen jakson Komeettoja vastaan pelannut maalivahti on innoissaan uudesta haasteesta.

– Hyvillä fiiliksillä tulen tänne Mikkeliin! Olen kuullut paljon hyvää MP:stä ja siksi odotan innolla tulevaa. Lisäksi kaupunki vaikuttaa ensisilmäyksellä ihan mukavalta.

– Odotan innolla, että pelit alkavat taas pyörimään. Treeneissä on ollut hyvä meininki ja joukkue vaikuttaa hyvältä. Omia tavoitteita kaudelle on päästä pelaamaan paljon ja saada vastuuta joukkueessa. Sen lisäksi tavoitteena on pelata itse mahdollisimman tasainen ja tuloksellisesti hyvä kausi, sekä auttaa sitä kautta joukkuetta saavuttamaan yhteiset tavoitteet.

– Nähdään pelikentillä ja toivottavasti Urskin katsomot ovat kesällä täynnä!

Päävalmentaja Juha Pasoja on tyytyväinen Aleksi Honka-Hallilan sopimuksesta.

–  Allu tuli KuPS:sta, missä hän on ollut Jori Särkän todella hyvässä koulutuksessa. Viime kausi meni häneltä siirtosotkujen takia ohi ja senkin takia mies todella uhkuu pelihaluja.

– Hän on kookas maalivahti, joka avaa peliä hyvin ja rohkeasti. Tarkoitus on ollut löytää hieman ulottuvampia maalivahteja ja uskon, että Allusta on meille iso apu, kun puolustetaan boxia.

#30 Timi Heikkinen on tehnyt kolmen vuoden pelaajasopimuksen MP:n kanssa.

17-vuotias Timi Heikkinen harjoitteli viime kauden lopun edustusjoukkueen mukana ja oli jo yhdessä Ykkösen pelissä vaihtopenkilläkin. Timi aloitti jalkapallon harrastamisen 8-vuotiaana Ristiinan Pallossa ja nyt alkaa viides kausi MP:n riveissä. Nuori maalivahti haluaa harjoitella kovasti ja kehittyä.

– Todella hyvä fiilis lähteä edustusjoukkueen mukaan heti kauden alusta! On hienoa, että pääsen harjoittelemaan hyvien pelaajien ja valmennuksen kanssa loistavissa olosuhteissa.

– Tavoitteenani on kehittyä mahdollisimman paljon maalivahtina sekä taistella minuuteista tulevien vuosien aikana.

Päävalmentaja Pasoja näkee nuoressa Timi Heikkisessä potentiaalia kehittyä hyväksi maalivahdiksi.

– Timi on nuori ja lupaava maalivahti, joka kävi viime syksynä jo meidän treeneissä. Hän vakuutti valmennuksen hyvällä asenteella ja kyvyllä torjua sekä avata peliä.

– Timi on kehityskelpoinen nuori mies, joka varmasti parantaa ominaisuuksiaan hyvässä maalivahtivalmennuksessa. Kesällä Timi pelaa todennäköisesti junioripelejä sekä Kolmosen pelejä, mutta tärkein kehitys tapahtuu treeneissä.

#1 Aleksi Honka-Hallila
s. 15.1.2001
maalivahti
pituus/paino: 190/84
aikaisemmat seurat: JIPPO, KuPS

Pelaajasopimukset 24.1.2022:
#1 Aleksi Honka-Hallila (2022+2023)
#3 Väinö Vehkonen (2022)
#4 Arttu Loukiainen (2022)
#7 Samuli Hölttä (2022)
#8 Joona Hiltunen (2022)
#9 Peetu Kerminen (2022)
#10 Arjan Goljahanpoor (2022)
#11 Joslyn Luyeye-Lutumba (2022)
#12 Nuutti Laaksonen (2022)
#14 Jesse Jäppinen (2022+2023)
#15 Santeri Karjalainen (2022)
#18 Topi Keskinen (2022)
#19 Valdrin Azemi (2022)
#20 Jonathan Dunyin (2022)
#21 Leevi Leinonen (2022)
#22 Veli-Matti Nuija (2022)
#23 Eero Ylönen (2022)
#25 Juuso Tarvainen (2022)
#30 Timi Heikkinen (2024)