RAPORTTI: KoPa:n ensimmäisen puoliajan maalit riittivät kaatamaan MP/2:n

Jalmari Jantusen vapaapotkusta ottelun 4. minuutilla viimeistelemä maali jäi ottelun voittomaaliksi.

14.9.2024 Kolmonen: KoPa – MP/2 2-0 (2-0)
Maalit:
4. Jalmari Jantunen 1-0
44. Juuso Kärmeniemi 2-0

MP/2:n kokoonpano:
Jaku Venemies, Sakari Kaukonen, Perttu Kosonen, Pontus Parkkinen, Joonas Hämäläinen, Ville Vepsäläinen, Kasper Sundberg, Aapo Nykänen, Tuomas Nikulainen, Hugo Väisänen

Otteluraportti:
Kotijoukkue KoPa aloitti odotetun aggressiivisella prässillä Kotajärven nurmella pelatun ottelun vierasjoukkue MP/2:n hakiessa vielä tuntumaa Kotajärven pieneen kenttään. Avausmaaliakaan ei tarvinnut kauaa odottaa, kun kotijoukkueen Jalmari Jantusen vapaapotku kahdestakymmenestäviidestä metristä painui aivan MP/2:n maalin vasempaan yläkulmaan jättäen MP/2:n maalilla pelanneen ensikertalaisen Jaku Venemiehen vaille mahdollisuuksia. Kotijoukkue siirtyi näin 1-0 johtoon jo pelin 4. minuutilla.

MP/2:n avauskokoonpanossa oli Jaku Venemiehen lisäksi kaksi muutakin ensikertalaista miesten Kolmosessa, kun oikeana puolustajana aloitti Pontus Parkkinen ja keskikentän keskellä Kasper Sundberg.

KoPa onnistui luomaan vaarallisia tilanteita ensimmäisen kympin aikana vielä muitakin, mutta Jaku Venemies piti hienoilla torjunnoillaan vierasjoukkueen pelissä mukana. MP/2:n peli ei meinannut millään löytää uomiinsa ja pallo menetettiin useimmiten jo ennen kuin vieraat pääsivät lähellekään kotijoukkueen rangaistusaluetta. Kotijoukkue sen sijaan jatkoi hallitsevana osapuolena ja juuri ennen taukovihellystä se onnistuikin tuplaamaan johtonsa, kun Juuso Kärmeniemi pääsi karkuun MP:n keskuspuolustukselta ja hänen laukauksensa pomppasi hieman onnekkaasti hyvin vastaan tulleen Jaku Venemiehen jalan yli maaliin.

Toisen puoliajan alkuun MP/2:n debytanttien esiimarssi jatkui, kun Valtteri Himanen korvasi keskikentällä pelaannen Kasper Sundbergin. Vaikka vierasjoukkueen peli olikin saanut hieman lisävirtaa tauon aikana, ei se edelleenkään päässyt hätyttelemään KoPa-vahti Mikko Latun vartioimaa maalia. KoPa pääsi edelleen vieraita paremmin luomaan tilanteita, mutta sihti ei kotijoukkueen pelaajilla ollut parhaalla mahdollisella tasolla.

Sisu Ukkonen oli MP/2:n ottelun viides ensikertalainen, kun hän tuli 66. minuutilla Hugo Väisäsen tilalle. Vierasjoukkue yritti viritellä kiriä KoPa:n pelaajiston jo selkeästi väsyessä, mutta kello kävi koko ajan johtoasemassa pelanneen lemiläisjoukkueen eduksi. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa MP/2-kapteeni Aapo Nykäselle oli aueta kuin varkain paikka maalintekoon, mutta KoPa:n maalivahti Mikko Lattu esti oikea-aikaisella vastaantulollaan kavennusmaalin synnyn.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 2-0 (2-0).

MP/2:n päävalmentaja Antti Kuismala totesi ottelun jälkeen, ettei oma joukkue päässyt Kotajärven pienellä kentällä parhaimpaansa. ”Emme päässeet tänään käyttämään omia vahvuuksiamme ja vastustaja taas onnistui samassa asiassa todella hyvin. Tyytyväinen olen siihen, että kaikki viisi ensikertalaistamme pelasivat kuitenkin ennakkoluulottomasti ja tekivät hyvän sisääntulon miesten peleihin.”

MP/2:n ottelut Kaakon Kolmosessa jatkuvat ensi viikon perjantaina 20.9.2024 paikallisottelun merkeissä, kun se pelaa MiPK:n vieraana Urheilupuistossa klo 18:30 alkavassa ottelussa.