TIEDOTE: MP käynnistää junioreiden joukkueharjoittelun näillä näkymin 1.6.2020 alkaen


Mikkelin Palloilijoiden hallitus käsitteli kokouksessaan 6.5. Valtioneuvoston maanantai-iltana 4.5. antamia koronavirusrajoituksia koskevia linjauksia sekä Suomen Palloliiton tiistaina 5.5. antamia ohjeistuksia pienryhmäharjoittelun käynnistämisen mahdollisuuksista.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista tarkemmat viranomaisohjeet annetaan erikseen. Nykyinen 10 henkilön kokoontumisrajoitus on laajenemassa enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Ulkoliikuntapaikkoja voidaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitustoimintaan. Mahdolliset harjoitukset on toteutettava lähikontakteja välttäen.

Suomen Palloliiton ohjeistuksen mukaan seurojen on mahdollista aloittaa 5.5. alkaen omalla vastuulla joukkueiden rajoitettu pienryhmäharjoittelu ohjeita noudattaen. Palloliiton pienryhmäharjoittelun mahdollistavassa ohjeistuksessa on perehdytty huolellisesti THL:n ja valtioneuvoston sekä Palloliiton lääkintävaliokunnan ja Olympiakomitean linjauksiin.

Mikkelin Palloilijoiden juniorijoukkueiden toimintaa ruvetaan käynnistämään kaikessa rauhassa siten, että joukkueharjoittelu on näillä näkymin tarkoitus aloittaa 1.6.2020 alkaen. Pienryhmäharjoittelu käynnistetään vanhemmista ikäluokista alkaen mahdollisesti jo aiemmin ja asiasta tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Mikkelin Palloilijat seuraa tilannetta jatkuvasti ja ohjeistuksia päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden niin vaatiessa.

Suosittelemme seuraamaan myös Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita täältä.