Jonne Uronen, Väinö Vehkonen (49. varoitus), Samuli Hölttä, Niklas Leinonen, Peetu Kerminen, Egzon Avdi, Valtteri Nikulainen, Tobi, Eero Ylönen, Lauri Sahimaa, Joona Juntunen

Timi Heikkinen, Rasmus Lehtonen, Joel Laitinen, Niklas Orjala, Otto Ruoppi, Veikko Karttunen

81. Niklas Leinonen <-> Joel Laitinen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään Suomen Cupin taipaleensa, kun joukkue matkasi Joutsenoon, missä vastaan asettui Kaakon Kolmosessa pelaava Kultsu FC. Missään vaiheessa ei ollut epäilystä siitä kumpi joukkue jatkaa, vaikka lukemat pysyivät aika tiukkoina. Loppuvihellyksen soidessa tulostaululla oli 1-5(0-1) -lukemat ja näin MP jatkaa Cupissa 4. kierrokselle.

Ottelun kulku oli heti alkuvihellyksestä lähtien selvä: MP vei peliä ja Kultsu puolusti uhrautuvasti. Jo heti ensimmäisellä peliminuutilla nähtiin ensimmäinen maalipaikka, mutta Egzon Avdi ohjasi maalin edestä yli maalin. 4. peliminuutilla oli ensimmäisen jakson ainut kotijoukkueen puolittainen paikka, mutta Jonne Uronen koppasi Elias Seppälän yrityksen syliinsä. Vaikka vieraat hallitsivat aika lailla palloa niin todellisiin maalipaikkoihin murtautuminen oli vaikeaa. 12. peliminuutilla tämä kuitenkin onnistui, kun Samuli Hölttä antoi pitkän syötön, jonka Avdi jatkoi Niklas Leinoselle. Leinonen pelasi pallon kahdella kosketuksella Tobille. Tobi kuljetti, kiersi maalivahti Jani Loijaksen ja laukoi pallon varmasti verkkoon, 0-1. Parhaimpiin paikkoihin ennen taukoa pääsi Avdi, joka ei kuitenkaan tänään onnistunut maalinteossa. Tauon viettoon mentiin vieraiden niukassa maalin johdossa.

Tauolla kentän laidalla päävalmentaja Juha Pasoja teroitti, miten pitää pelata ja heti toisella peliminuutilla pallo olikin Kultsun maalissa. Eero Ylönen teki esityön ja Niklas Leinonen laukoi tarkasti takanurkkaan, 0-2. 53. peliminuutilla MP:n alakerta vähän nukahti ja Kultsu iski kavennusmaalin, kun Elias Seppälä taisteli hienosti loppuun asti ja laukoi pallon verkkoon, 1-2. Takaiskun jälkeen MP:llä meni hetki saada peli taas raiteilleen. Kymmenen minuuttia myöhemmin MP iski illan kolmannen maalin, kun Ylönen teki taas esityön ja Peetu Kerminen laukoi takatolpan kautta pallon voimalla verkkoon. Tämä hyydytti kotijoukkueen intoa ja peli jatkui taas selvästi MP:n komennossa. Seuraavaa maalia saatiin odotella melkein vartti. Niklas Leinonen syötti ja Lauri Sahimaa laukoi voimalla pallon maaliin, 1-4. Viimeisen vartin pelin kuva oli aika selvä: MP liikutti palloa ja kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja juoksi perässä. Lisäajan viime hetkillä nähtiin vielä vieraiden viides osuma, jonka laukoi Veikko Karttunen Sahimaan syötöstä. Ottelu päättyi tuon viidennen maalin jälkeen.

Maalintekijät ottelun jälkeen: #9 Peetu Kerminen, #8 Niklas Leinonen, #28 Lauri Sahimaa, #45 Veikko Karttunen ja #19 Tobi.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen voiton tuomaan jatkopaikkaan sekä nuorten saamaan peliaikaan.

– Tehtiin homma ensimmäisellä jaksolla vähän vaikeaksi, kun lähdettiin kaverin kävelyyn mukaan. Hoidettiin kuitenkin jatkopaikka tänään selvästi kotiin.

– Nuoriso sai tänään peliaikaa ja ryhmitystäkin vähän rukattiin uuteen uskoon, että saimme kaikki halutut pelaajat avaukseen.

– Puolustuspeli oli ihan hyvin hanskassa yhtä nukahdusta lukuun ottamatta ja kyllähän viisi tehtyä maalia on ihan kelpo suoritus.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Lauantaina jatkuu Ykkösen kamppailut, kun MP kohta kauden ensimmäisessä kotiottelussa KPV:n. Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit arvotaan torstaina 4.5. ja Ykkösen joukkueiden Cupin pelien runkopäivä on keskiviikko 17.5.