ENNAKKO: Huomenna matkataan FC Lahden vieraaksi


Ennakko: FC Lahti-MP
la 23.3.2024 klo 14.15 Kisapuisto, Lahti

MP jatkaa huomenna Ykkösliigaan valmistavia harjoitusotteluitaan, kun joukkue matkaa Lahteen, missä Kisapuistossa vastaan tulee Veikkausliigan FC Lahti. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet harjoitusottelun merkeissä kaksi vuotta sitten maaliskuussa, jolloin lahtelaiset voittivat 3-1. Edellinen virallinen keskinäinen ottelu on vuodelta 2017 Suomen Cupin lohkovaiheesta ja silloin MP voitti Urpolassa 3-2.

FC Lahti esiintyi Liigacupin lohkovaiheessa pirteästi ja he voittivat oman lohkonsa. Lohkovaiheessa lahtelaiset kaatoivat kolme joukkuetta: HJK:n (Klubi 04), EIF:n sekä Gnistanin. Lisäksi MIFK vastaan ottelu päättyi tasan ja ainut tappio tuli Interin vieraana Turussa. Vaikka viime lauantaina välierässä KuPS oli parempi 0-2 -lukemin ja meni finaaliin, niin kaikesta huolimatta lahtelaisten otteet preseasonilla ovat näyttäneet hyviltä ja MP saa huomenna vastaansa hyvän ja energisen joukkueen. Viime elokuussa apuvalmentajasta päävalmentajaksi siirtynyt Toni Lindberg on tehnyt joukkoineen hyvää työtä ja joukkueeseen on liittynyt monia mielenkiintoisia uusia pelimiehiä, kuten maalivahti Joshua Oluwayemi, puolustaja Dylan Fox ja jo Veikkausliigassa tasonsa näyttänyt hyökkääjä Michael López. FC Lahden riveistä löytyy myös lukuisia nuorisomaajoukkueen pelaajia, jotka kuitenkin huomenna ovat sivussa maajoukkue-edustusten takia.

MP jäi viimeiseksi omassa Ykkösliigacupin lohkossaan, kun neljästä ottelusta kertyi kolme pistettä PK-35 -voitosta ja muut kolme ottelua (KTP, JIPPO, JäPS) päättyivät tappioihin. Viime lauantaina pelattiin taas harjoitusotteluita, kun Jalkapallohallissa vastaan tuli Ykkösen FC Vaajakoski. Sekavan ensimmäisen jakson jälkeen lukuisia pelaajavaihtoja suorittanut MP tuli toiselle jaksolle aktiivisesti sekä energisesti ja siirtyi Veikko Karttusen maalilla ansaittuun johtoon. Taas kerran vastustaja kuitenkin iski erikoistilanteesta ja useammasta kunnon maalipaikasta huolimatta MP ei onnistunut enää maalinteossa ja ottelussa päädyttiin 1-1 -tasapeliin. Tällä viikolla harjoituksissa on taas menty lujaa ja ajatukset ovat kolmen viikon päästä alkavassa Ykkösliigassa. Huomenna lähdetään katsomaan, miten vauhti ja osaaminen riittävät Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Ottelu on tällä kaudella MP:lle ensimmäinen, joka pelataan ulkona ja seuraava tulee olemaan sarja-avaus kolmen viikon päästä Kotkassa. Eero Ylönen sekä Jan Heinonen ovat huomenna sivussa ja osa nuoriso-osastosta pelaa P20 SM-karsintasarjan ottelussa.

Päävalmentaja Juha Pasoja tietää, että vastassa on kova joukkue.

– Huomenna pääsemme testaamaan meidän puolustamistamme oikein kunnolla, kun vastassa on Veikkausliigajoukkue. Vastus on kova ja laittaa meidät puntariin, kuinka kärsivällisesti pystymme noudattamaan pelisuunnitelmaamme, joka on puolustusvoittoinen.

– Viime lauantain Vaajakoski pelin toisella jaksolla nähtiin paljon niitä asioita, joita meidän pelissä täytyy olla läsnä kesälläkin. Hyvä aktiivinen liike ja nopeat tilanteenvaihdot sekä puolenvaihtojen kautta luodut laitatilanteet ovat asioita, joita haluan nähdä pelaamisessamme. Ilahduttavaa oli myös nuorten pelaajien onnistumiset toisella jaksolla.

– Meidän täytyy myös huomenna toteuttaa noita pallollisen pelin asioita rohkeasti, jottei jouduta koko 90 minuuttista vain puolustamaan.

Lahtelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelusta ei ole tulossa livelähetystä, joten ainoa paikka ottelun seuraamiseen on paikan päällä Lahden Kisapuistossa.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Arvi Liljaniemi
4. Iiro Äijö
5. Olli Kilpeläinen
7. Niila Forsell
8. Noah Levis
10. Ajack Deng
11. Rasmus Lehtonen
13. Benjamin Dahlström
14. Jesse Jäppinen
15. Joel Laitinen
19. Landry Koffi
22. Kasper Viramäki
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
27. Veeti Määttä
28. Veikko Karttunen
30. Timi Heikkinen (mv)