MIKKELI 1.-4.8.2019

Turnauksen suojelija Olli Rehn on Suomen Pankin pääjohtaja ja on toiminut aiemmin mm. Suomen elinkeinoministerinä, EU:n komissaarina, Euroopan parlamentin jäsenenä ja kansanedustajana. Jalkapallourallaan Olli Rehn pelasi 1980-luvulla kasvattajaseuransa MP:n paidassa SM-sarjaa ja I divisioonaa.

Turnauksen suojelijan tervehdys

Mikkeli 26.7.2019

Hyvä nuori pelaaja ja jalkapallon ystävä

Suomalainen jalkapallo elää nousukautta. Huuhkajat ja Helmarit ovat pelanneet mainioita maaotteluita. EM-kisojen paikka on Huuhkajilla lähempänä kuin koskaan.

Perustaa tälle ja Suomi-futiksen tulevalle menestykselle on luotu ja luodaan koko ajan seuroissa ja niiden juniorityössä. Juniorijoukkueiden valmennuksessa ja olosuhteissa onkin menty vahvasti eteenpäin.

Kesän 2019 Kai Pahlman –turnauksessa tämä työ näkyy. Toivon, että Mikkelin kentillä nähdään erinomaisia yksilösuorituksia ja vankkaa joukkuepeliä, joiden yhdistelmästä jalkapallon syvin olemus ja perimmäinen viehätys muodostuu. Ja ennen muuta toivon, että kentällä nähdään rutkasti reilua peliä, ylen määrin yhteishenkeä ja paljon peli-iloa. Ja tietenkin maaleja, jotka ovat futiksen suola - ehkäpä kentällä nähdään myös tulevaisuuden Lionel Messi tai Paul Pogba?

Kannustan samalla nuoria pelaajia jatkamaan pidempäänkin harrastuksen parissa, josta on paljon iloa myös iän karttuessa, vaikka ei Euroopan ammattilaiskentille päätyisikään! Futis merkitsee ainakin minulle paitsi liikuntaa ja matsia myös ystäviä ja yhteisöä.

Näillä sanoilla toivotankin sekä turnaukseen osallistuville nuorille pelaajille että heidän perheilleen ja ystävilleen jännittävää turnausta ja oikein hyvää loppukesää!

Olli Rehn
Suomen Pankin pääjohtaja
FIFA:n hallintokomitean vpj.