Sport Pub Jälkipeli -RAPORTTI: MP nousi kahden maalin takaa tasoihin

Otteluraportin tarjoaa: Sport Pub Jälkipeli

#19 Aapo Hyppönen viimeisteli molemmat MP:n maalit Seinäjoella. (Kuva: Jukka Laitinen)

27.9.2024 Ykkösliiga: SJK Akatemia-MP 2 – 2(2-0)
Maalit:
12. Artur Atarah 1-0
45+1. Emmanuel Akansase 2-0
49. oma maali 2-1
84. Hyppönen (Benjamin Dahlström) 2-2

MP:n kokoonpano:
Aleksi Honka-Hallila, Benjamin Urgenc, Arvi Liljaniemi, Niila Forsell, Vilho Huovila, Benjamin Dahlström, Noah Levis, Joel Laitinen, Aapo Hyppönen, Kasper Viramäki, Akim Sairinen

Vaihtopelaajat:
Timi Heikkinen, Iiro Äijö, Olli Kilpeläinen, Rasmus Lehtonen, Ajack Deng, Jesse Jäppinen, Valtteri Nikulainen

Otteluraportti:
Tänään MP matkasi Seinäjoelle, missä OmaSp Stadionilla vastaan asettui SJK Akatemia. Hienolla mutta hiljaisella ja tyhjällä stadionilla pelattiin vauhdikas ottelu, jossa kotijoukkue teki maalinsa ensimmäisellä jaksolla ja vieraat toisella. Loppuvihellyksen soidessa tulostaululla oli 2-2(2-0) -lukemat, jotka eivät tyydyttänet oikein kumpaakaan joukkuetta, vaikka SJK Akatemia varmisti nyt Ykkösliigan sarjapaikkansa.

MP hallitsi ottelun alkua ja se sai useamman kulmapotkun sekä luotua muutaman maalipaikan puolikkaan, mutta Aapo Hyppönen laukoi ohi ja Vilho Huovilan laukaus suuntautui päin maalivahti Miquel Rodriguezia. 12. peliminuutilla kotijoukkue iski ottelun avausmaalin, kun MP pelasi lepsusti keskialueella kotijoukkueen pitkän pallon jälkeen ja kotijoukkue riisti pallon. Lopulta Artur Atarah laukoi reilusta 20 metristä tarkasti vasemman tolpan juureen, 1-0. Takaiskumaalin jälkeen MP hallitsi edelleen peliä ja loi useamman paikan tasoitusosumaan. Benjamin Dahlströmin laukaus meni päin Rodriguezia ja pirteästi pelannut Huovila pääsi useamman kerran hyvään laukaisupaikkaan. Rodriguez torjui yhden hyvän Huovilan laukauksen kulmapotkuksi sekä myös Noah Leviksen yrityksen. Artur Armah pääsi kotijoukkueesta yrittämään maalintekoa, mutta Benjamin Urgencin ehti laukauksen eteen ja tuloksena oli vain kulmapotku. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Huovila luikerteli taas maalipaikkaan, mutta hänet kaadettiin. Erotuomari Joona Kontinen oli sitä mieltä, että tilanteessa pelattiin palloa ja rangaistuspotkun sijaan peli sai jatkua. Lisäajan viime hetkillä SJK Akatemia iski harmittavasti. Onni Hänninen tiputti pitkän pallon Emmanuel Akansaselle, joka laukoi reilusta 30 metristä pallon yli Aleksi Honka-Hallilan ja peli oli 2-0. Ensimmäinen jakso päättyi tähän maaliin ja MP:lle jäi todella paljon takaa-ajettavaa toiselle jaksolle.

MP sai toiselle jaksolle toivomansa alun, kun vieraat kavensivat 48. peliminuutilla. MP katkaisi maalivahti Miquel Rodriguez purun ja pelasi pallon parilla syötöllä vasempaan laitaan Arvi Liljaniemellä, joka keskitti pallon maalille. Aapo Hyppönen oli ensimmäisenä pallossa ja puski sen Tuomas Koiviston kautta maaliin, 2-1. Kavennusmaalin jälkeen seinäjokisilla oli muutama paikka lisämaaleihin, mutta sekä Onni Hänninen että Artur Atarah eivät osuneet maalipuiden väliin, Aleksi Honka-Hallila teki muutaman torjunnan ja kerran pallo kolahti yläriman päälle. Vieraat eivät saaneet hyökkäyspeliään oikein toisella 45-minuuttisella rullaamaan ja viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. MP haki vaihdoilla tuoreita jalkoja kentälle ja nosti pelaajia enemmän hyökkäykseen. MP piti kyllä palloa enemmän, mutta maalipaikoille pääsy oli haastavaa. Vilho Huovila pääsi 83. peliminuutilla paikkaan, mutta puolustus ehti tähän väliin ja seurauksena oli kulmapotku. MP onnistui tällä kaudella vasta toisen kerran kulmapotkusta, kun Benjamin Dahlström tarjoili ja maalin edessä vapaana ollut Aapo Hyppönen puski pallon verkkoon, 2-2. Kotijoukkueen vaarallisin Artur Atrah pääsi vielä pari kertaa yrittämään maalintekoa, mutta Honka-Hallila teki varmat torjunnat ja esti lisämaalien synnyn. MP haki vielä kovasti johtomaalia, mutta mitään todella vaarallista vieraat eivät saaneet enää aikaan. Reilun neljän lisäaikaminuutin jälkeen soi loppuvihellys. Tulos oli vieraille iso pettymys, vaikka kahden maalin takaa noustiinkin ansaitusti tasoihin. Taistelu sarjapaikan puolesta jatkuu, vaikka mahdollisuudet koko ajan huonontunut, kun täysiä pistepotteja ei tule.

Päävalmentaja Juha Pasoja oli tyytyväinen nousuun, mutta tasapeli ei tyydyttänyt.

– Kyllähän ensimmäinen jakso oli koominen. Vastustajalla ei ollut yhtään kunnon maalipaikkaa ja peli oli meidän kontrollissamme, mutta silti tulostaululla oli 2-0 -lukemat.

– Hyvä nousu toisella jaksolla tasoihin ja liekki lepattaa vielä, mutta kyllähän tämä peli meidän olisi pitänyt voittaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

Seuraavaksi MP:llä on ohjelmassa Ykkösliigan kauden viimeinen kotiottelu, kun ensi viikon sunnuntaina Urskin iltavaloihin saapuu Veikkausliiga-noususta pelaava KTP ja Santeri Stenius.