RAPORTTI: MP/2 ja MiPK maalittomaan tasapeliin

MP/2 haki avausosumaa ottelun loppupuolella Kasper Sundbergin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta.

20.9.2024 Kolmonen: MiPK – MP/2 0-0
MP/2:n kokoonpano:
Timi Heikkinen, Veeti Vanhanen, Perttu Kosonen, Aaro Nyyla, Konsta Torniainen, Oliver Häyhänen, Malek Bouchia, Martti Mäkelä, Sakari Kaukonen, Veikko Karettunen, Aapo Nykänen

Vaihtopelaajat:
Santeri Hänninen, Aapo Karttunen, Kasper Sundberg, Valtteri Himanen, Niilo Pirhonen, Otso Hynönen, Veli Laatunen

Otteluraportti:
MiPK:n ja MP/2:n välinen paikallisottelu Urskissa alkoi nuoren MP/2:n haastaessa erittäin kokenutta kissalaumaa. MiPK oli laittanut hyökkääjäkaksikoksi parivaljakon Lucas dos Santos Oliveira-Jiri Haikonen, joiden kautta MiPK paljolti peliään rakensikin. MP/2:n keskuspuolustuksessa pelanneet Aaro Nyyla ja Perttu Kosonen onnistuivat kuitenkin pitämään kokeneen hyökkäyskaksikon aisoissa eivätkä he päässeet luomaan avauspuolikkaalla sen kummempaa uhkaa vierasjoukkueen maalille. Vierasjoukkueen otteissa paistoi ottelun alussa hienoinen jännitys ja oma pelinrakentelu jätti vielä toivomisen varaa. Ensimmäinen puolituntinen olikin sangen sekavaa peliä eikä kumpikaan joukkue pystynyt vaarallisia maalintekotilanteita luomaan.

Kotijoukkue MiPK:n maalintekoyritykset ensimmäisellä puoliajalla jäivät suhteellisen kaukaa lähteneiden laukausten varaan, jotka MP/2:n maalivahti Timi Heikkinen selvitti varmoilla torjunnoillaan. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmasta paikasta vastasi kuitenkin MP/2, kun se sai juuri ennen taukoa vapaapotkun läheltä kulmalippua oman hyökkäysalueen oikealta laidalta. Martti Mäkelä yllätti korkeaa keskitystä odottaneen kissapuolustuksen antamalla vapaapotkun maata pitkin ja Veikko Karttunen pääsikin laukomaan, mutta vieraiden epäonneksi pallo meni niukasti maalin ohi. Ensimmäisen puoliajan ainoiksi pöytäkirjamerkinnöiksi jäivät MiPK:n Aapo Hotokan ja Olli Korvenpään saamat keltaiset kortit ja pukukoppiin lähdettiinkin tasatilanteessa 0-0.

Tauolla kaksi pelaajavaihtoa tehnyt MP/2 aloitti toisen puoliajan hyvällä sykkeellä ja sai rakenneltua hyökkäyksiä paremmin kuin avauspuolikkaan alussa. Oliver Häyhänen pääsi kertaalleen kokeilemaan hyvän haastonsa jälkeen vajaan tunnin pelin jälkeen, mutta maaliin asti pallo ei vieläkään tietään löytänyt. Maaliin asti palloa ei saanut myöskään Veikko Karttunen päästyään kokeilemaan vapaapotkusta reilusta kahdestakymmenestä metristä ottelun 68. minuutilla MiPK:n maalilla pelanneen Antti Lampisen saatua sormiaan Karttusen vedon tielle.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä oli Lucas dos Santos Oliveiran vuoro kokeilla vapaapotkusta, mutta hänen laukauksensa nousi yli MP/2:n maalin. Ja pian Lucasin yrityksen jälkeen MiPK:n kokeneen kaartin pelaajista Ville Peltonen laukoi niin ikään yli maalin päästyään hyvään vetopaikkaan.

Ottelun lopussa peli aaltoili päästä päähän molempien joukkueiden hakiessa voittomaalia, mutta mitään kovin vaarallisia tilanteita ei enää nähty ja sarjapisteet jaettiin 0-0 tuloksen myötä. Tasapeli oli MP/2:n ensimmäinen tämän kauden sarjassa. Mikkeliläisjoukkueiden keskinäisen paremmuuden kauden sarjassa otti MP/2, joka vei kahdesta keskinäisestä ottelusta voiton ja tasapelin myötä pisteet 4-1. MiPK ei kauden kahdessa keskinäisessä ottelussa onnistunut kertaakaan maalinteossa MP/2:n verkkoon.

MP/2:n päävalmentaja Antti Kuismala piti ottelun lopputulosta oikeutettuna: ” Olimme ensimmäisellä puoliajalla hieman vastaanottavana osapuolena, mutta silloinkin puolustimme tiiviisti ja hyvin. Toisella puoliajalla kentällä meille aukeni enemmän tiloja ja pääsimme paremmin luomaan tilanteita hyökkäyspäähän. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon ja ottelu olisi voinut aivan hyvin päättyä jomman kumman joukkkueen voittoonkin. Tilanteisiin nähden tasapeli oli kuitenkin varmasti molempien kannalta oikeudenmukainen lopputulos.”

MP/2:n kausi Kaakon Kolmosessa päättyy ensi viikon perjantaina 27.9.2024 , kun Inkeroisten Purha saapuu vastustajaksi Hänskissä klo 18:30 alkavaan otteluun.